PROJEKT: JAVNI RAZPIS ZA ZAGOTAVLJANJE CELOVITIH STORITEV ZA POTENCIALNE PODJETNIKE IN PODJETJA PREKO PODPORNIH INSTITUCIJ ZA OBDOBJE OD 2023 DO 2025

17. november 2023

Z novembrom 2023 nadaljujemo s podjetniško podporo za potencialne in obstoječe podjetnike. Skupaj s konzorcijem smo se uspešno prijavili na razpis in pridobili sredstva za izvajanje projekta.

PROJEKT

Javni razpis za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje od 2023 do 2025

Trajanje: 1.11.2023-31.12.2025

Konzorcij partnerjev – podpornih podjetniških institucij: Šolski Center Slovenske Konjice – Zreče, Razvojna agencija Sotla, Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec, Savinjsko-Šaleška Območna razvojna agencija d.o.o., Razvojna Agencija Savinja, Savinjsko-Šaleška gospodarska zbornica, SAŠA inkubator, Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Celje – nepremičnine in storitve d.o.o. ter Inkubator Savinjske regije smo dobili odobreno vlogo na Javnem razpisu za podjetniško podporno okolje 2023-2025 za izvajanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja za obdobje 1. 11. 2023 – 31. 12. 2025.

Javni razpis za izbor operacij delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).  Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru » Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027«; Cilj politike 1: »Konkurenčnejša in pametnejša Evropa s spodbujanjem inovativne in pametne gospodarske preobrazbe ter regionalne povezljivosti na področju IKT; prednostne naloge 1: »Inovacijska družba znanja«; Specifični cilj: RSO1.3. Krepitev trajnostne rasti in konkurenčnosti MSP ter ustvarjanje delovnih mest v MSP, med drugim s produktivnimi naložbami (ESRR).

Namen javnega razpisa je zagotavljanje podpornega okolja, ki bo na celotnem ozemlju RS zagotavljal brezplačne in na regijskem dostopne podporne storitve za ciljne skupine uporabnikov po tem javnem razpisu.

Predmet javnega razpisa je financiranje izvajanja storitev in aktivnosti, ki so brezplačne za navedene ciljne skupine, preko izbranih podpornih institucij podjetniškega podpornega okolja (točk SPOT Svetovanje in inkubatorjev). V vsaki statistični regiji na območju Republike Slovenije bodo financirane storitve tega javnega razpisa za vse podjetnike in potencialne podjetnike. Poleg navedenih storitev bodo izbrani konzorciji izvajali še druge aktivnosti, ki niso namenjene končnim uporabnikom, so pa nujne za zagotavljanje storitev končnim uporabnikom.

Storitve podpornega okolja bodo prispevale:

  • h krepitvi podjetniškega potenciala,
  • k pospeševanju ustanavljanja novih podjetij,
  • k povečevanju števila novoustanovljenih podjetij, predvsem tistih, ki dosegajo višjo dodano vrednost v primerjavi s slovenskim povprečjem,
  • k povečevanju stopnje preživetja novoustanovljenih podjetij,
  • k premagovanju ovir na podjetniški poti.

Cilji javnega razpisa so:

  • povečanje informiranosti in znanja za reševanje izzivov na podjetniški poti v vseh fazah podjetniškega ciklusa,
  • povečanje zgodnje podjetniške aktivnosti in
  • prispevati k večjemu nastajanju, izboljšanju, rasti in razvoju podjetij.

Projekt je sofinanciran preko Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Republike Slovenije preko Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Več informacij: www.eu-skladi.si; https://www.spiritslovenia.si/razpis/404