Program “KORAK NAPREJ”: Spodbujanje inovativnih podjetniških idej v Inkubatorju Savinjske Regije

Inkubator Savinjske regije je skupaj z Mestno občino Celje konec junija razkril program, poimenovan “KORAK NAPREJ”, ki predstavlja priložnost za kreativne posameznike, potencialne podjetnike ter mlada podjetja, mlajša od treh let. Program omogoča vključitev v stimulativno podjetniško okolje inkubatorja, kjer se bodo inovativne podjetniške ideje lahko razvijale pod vodstvom izkušenih mentorjev.

Glavni cilj programa “KORAK NAPREJ” je spodbujati in podpirati razvoj inovativnih poslovnih zamisli ter pospeševati njihov prehod v uspešna podjetja. Prijavitelji, ki izpolnjujejo pogoje, imajo priložnost koristiti vrsto brezplačnih storitev, ki jim bodo omogočile uspešen začetek in rast v poslovnem svetu.

Med ključnimi storitvami, ki bodo na voljo izbranim udeležencem, so:

  • Najem co-working prostora v prostorih Inkubatorja Savinjske regije d.o.o. za obdobje od dneva sprejema do 30. junija 2024.
  • Vključitev v mentorski program Inkubatorja Savinjske regije d.o.o., ki omogoča do 40 ur individualnega mentorstva in strokovnega svetovanja.
  • Uporaba opreme in naprav v Labu Inkubatorja Savinjske regije d.o.o.,
  • Možnost usposabljanja iz varstva pri delu, ki je predpogoj za uporabo opreme in naprav v laboratoriju Inkubatorja Savinjske regije.

Celotna vrednost projekta je ocenjena na približno 120.000 evrov, kar bo zadostovalo za minimalno 20 prijaviteljev. Projekt finančno podpira Mestna občina Celje, ki prepoznava pomen spodbujanja inovacij ter razvoja podjetništva v regiji.

Za sodelovanje v programu “KORAK NAPREJ” morajo zainteresirani kandidati izpolnjevati naslednje pogoje:

Prijavijo se lahko potencialni podjetniki (posamezniki ali skupine) ter mlada podjetja organizirana kot gospodarske družbe, zavodi ali samostojni podjetniki, katerih starost ne presega 3 let. Posebno pozornost se namenja idejam, ki se osredotočajo na razvoj in trženje inovativnih izdelkov ali storitev.

Za prijavo je na voljo prijavna dokumentacija, ki jo zainteresirani najdejo na spletni strani inkubatorsr.si/korak-naprej/. Kandidati naj oddajo izpolnjeno vlogo, ki naj vsebuje kratek opis podjetniške ideje, potencialnih ključnih kupcev, ciljnih trgov ter sestavo ekipe, na naslov info@inkubatorsr.si.

Vse zainteresirane kandidate vabimo da nas kontaktirajo na: info@inkubatorsr.si za dodatne informacije o programu in postopku prijave. Prijavljene kandidate bodo povabili na razgovor, na podlagi katerega bomo izbrali tiste, ki se bo vključili v program “KORAK NAPREJ”.

Poziv za prijave v program velja do 31. decembra 2023, zato se zainteresirani kandidati vabijo k čimprejšnji prijavi in izkoristku te priložnosti za razvoj svojih inovativnih podjetniških idej.

Pripravila: Saša Lavrič

Datum objave: 16.8.2023