Prototipiranje: Od ideje do prototipa in redne proizvodnje

Torek, 23. april 2024 od 9:00 – 12:00 ure

Predavatelj: doc. dr. Aleš Hančič

V sklopu aprilskega dogodka #GrowYourBusiness bo naš gost izjemen strokovnjak, predavatelj in direktor TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije, doc. Dr. Aleš Hančič. Govorili bomo o poti, ki jo izdelek naredi od začetne ideje preko prototipa pa vse do redne proizvodnje. Poslušalci bodo dobili vpogled v ovire na poti izdelka in potrebnih finančnih vložkih za zagon proizvodnje novega izdelka. Dogodek je namenjen podjetnikom, ki še razmišljajo ali so že v fazi razvoja izdelka, start up podjetnikom, raziskovalcem, študentom in strokovnjakom s področja prenosa znanja.

O PREDAVATELJU
Doc dr. Aleš Hančič je direktor TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije. Ima že več kot 20 let izkušenj na področju raziskav, vodenja raziskovalnih projektov, razvoja ter vodenja organizacije. Svojo poklicno pot je začel kot asistent na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani. V letu 2005 se je pridružil TECOS-u, najprej kot mladi raziskovalec, nato kot Direktor za raziskave in razvoj. Leta 2013 je bil imenovan za direktorja TECOS-a, katerega ga vodi še sedaj. Zadnja leta kot docent predava tudi na Visoki šoli za proizvodno inženirstvo v Celju.

Je strokovnjak na področju vodenja delovnih procesov, procesiranja polimernih materialov in razvoja bio-kompozitnih materialov, predvsem pa se je v zadnjih letih posvetil vodenju podjetja, človeških resursov, proizvodnih procesov ter upravljanju grozdov. Je avtor ali soavtor več kot 70 znanstvenih ali strokovnih del ter je do sedaj vodil več kot 40 mednarodnih raziskovalno-razvojnih projektov (FP7, H2020, ERA-Net, EUREKA, Interreg, i3 ipd.)

UDELEŽBA

Udeležba je za udeležence BREZPLAČNA, a je zaradi omejenega števila mest potrebna predhodna prijava preko obrazca: https://forms.gle/TVWvGaFSF8cEZ8Ud7  

Podjetniški inkubator v Celju je mesto za mlada inovativna podjetja, z urejenim poslovnim okoljem, sodobno infrastrukturo, co-working prostori in širokim naborom svetovalnih ter mentorskih storitev.