Prijava na REACH – razpis za start-up podjetja, 17. februar 2023

REACH je štirifazni inkubacijski program: Raziskovanje, eksperimentiranje, razvijanje in izpostavljanje, ki ga izvaja 10 osrednjih partnerjev, 8 digitalnih inovacijskih središč (DIH) in 15 ponudnikov podatkov.

Inkubator REACH je projekt, ki ga financira EU. REACH je vseevropski inkubator druge generacije za zagonska podjetja ter mala in srednje velika podjetja, ki temeljijo na podatkih in katerih cilj je olajšati razvoj zaupanja vrednih in varnih inovativnih rešitev, ki temeljijo na industrijskih in osebnih podatkih.

Cilj projekta REACH, ki ga financira Evropska komisija, je pospešiti inovacije v smeri vizije skupnega evropskega podatkovnega prostora in razvoja evropskega podatkovnega trga. Njihov glavni namen je biti glavni inovacijski mehanizem, ki podpira poskuse na varnih in zaupanja vrednih vrednostnih verigah podatkov v več sektorjih ter lansiranje novih izdelkov in storitev na trg. V svoji življenjski dobi bo REACH podprl več kot 100 poslovnih idej in med njimi izbral 30 trdnih poslovnih primerov prek skupno treh odprtih razpisov v naslednjih treh letih, pri čemer bo razdelil skupni znesek 3,5 milijona EUR.

V ta namen so objavili razpis za start-up podjetja, ki delujejo na področju obdelave podatkov.

Prednosti prijave na razpis:

do 120.000 € brez lastniškega kapitala
dostop do vsaj 15 velikih korporacij in njihovih industrijskih podatkovnih baz
digitalno in poslovno mentorstvo in usposabljanje
brezplačen dostop do orodij za velike količine podatkov in računalniške infrastrukture
udeležba na vodilnih dogodkov na tem področju, kot sta Slush in WebSummit.

Zadnji rok za prijavo je 21. februar 2023, do 17.00 ure.

Inkubator Savinjske regije organizira usposabljanje za prijavo na razpis REACH – razpis za start-up podjetja. Usposabljanje je namenjeno pregledu razpisa in prijavi. Pridobili boste potrebna znanja in veščine za uspešno prijavo na razpis. Seznanili vas bomo z zahtevami in postopki povezanimi z razpisom, hkrati pa boste dobili priložnost za vprašanja in razpravo o novih projektnih idejah. Cilj usposabljanja je, da udeleženci izdelajo kakovostno in konkurenčno prijavo na razpis in s tem povečajo svoje možnosti za pridobitev finančne podpore.

Udeležba je brezplačna.

Prijave in dodatne informacije dobite na: info@inkubatorsr.si