ITM 2023- Vabilo k udeležbi v izobraževalnem programu Vodenje izvoznega poslovanja

Javna agencija SPIRIT Slovenija letos že 16. pripravlja izobraževalni program za izvozno poslovanje – International Trade Management (ITM).

Program ITM je namenjen predvsem mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja ter želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Izobraževanje poteka v angleškem jeziku in je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Njegova glavna prednost je v izjemno praktični in individualni naravnanosti programa, ki podjetja usmeri k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti, udeležence pa usposobi za učinkovite izvozne managerje.

Zadovoljstvo z ITM programom je na izredno visoki ravni in na slovenskem trgu usposabljanj nima konkurence. Dosedanji udeleženci programa so bili najbolj zadovoljni s celovitostjo in strokovnostjo programa ter kakovostnimi tujimi predavatelji. Največjo dodano vrednost programa predstavljajo orodja in usmeritve, ki udeležencu pomagajo do strukturiranega izvoznega načrta.

Svoje znanje, izkušnje in nasvete z udeleženci bodo v programu ITM 2023 delili mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci:

  • Jean Sutton, strokovnjakinja na področju raziskav trga in lastnica podjetja za tržne raziskave s sedežem v Londonu,
  • Fons Trompenaars, svetovno priznani strokovnjak na področju medkulturnih razlik, leta 2017 uvrščen v ‘Thinkers50 Hall of Fame’ med 7 najvplivnejših oseb na področju razvoja svetovnega managementa,
  • Albert. A. Anghern, večkrat nagrajeni avtor izobraževalnih aplikacij na področju uvajanja sprememb v podjetjih in digitalizacije poslovanja,
  • Waldemar Pförtsch, nemški profesor, svetovalec in avtor številnih priročnikov s področja mednarodnih trženjskih strategij ter B2B marketinga,
  • Jos Velthuis, mednarodno priznani nizozemski trener prodajnih in pogajalskih veščin,
  • Markus Jonsson in Martina Vazzoler, strokovnjaka in svetovalca za internacionalizacijo podjetij.

Program je izpeljan v obliki serije delavnic za pripravo izvoznega načrta ter petih mednarodnih seminarjev z odličnimi, svetovno priznanimi tujimi strokovnjaki. Poteka od marca do oktobra.

Udeleženci programa ITM med drugim pridobijo:

  • individualno svetovanje mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta in predstavitve podjetja,
  • nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja,
  • informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti,
  • mednarodna poznanstva in
  • mednarodno priznano diplomo IATTO (International Association of Trade Training Organisations).

Do danes se je mednarodnega izobraževalnega programa ITM udeležilo že 206 slovenskih mikro, malih in srednjih podjetij, ki so v anketah izrazili izredno visoko zadovoljstvo s programom.

V letu 2023 je v mednarodnem programu ITM prostora za 15 slovenskih podjetij/udeležencev

Večino stroškov programa (cca. 8.000 EUR/udeleženca) krije SPIRIT Slovenija.

Stroški podjetja pa znašajo:

  • depozit za resnost udeležbe v višini 960 EUR (depozit ob uspešno zaključenem programu vrnemo podjetju),
  • stroške udeležbe zaposlenega na pet dnevnem sklopu seminarjev v tujini (letalska vozovnica ter nočitve, v okvirni skupni vrednosti 1.000 EUR).

Rok za oddajo prijav je petek, 3. februar 2023.

Več informacij o izobraževalnem programu ter prijavnica so objavljeni na spletnem portalu Izvozno okno. Na voljo je tudi posnetek predstavitvenega webinarja za ITM 2023.