TOP – TEHNOLOGIJA ZA DELO IN ZABAVO, 8. oktober 2022

PRAV POSEBNO ZNANSTVENO TEHNOLOŠKO DOŽIVETJE ZA DRUŽINE IN POSAMEZNIKE V CELJU

Družine z malimi in manj malimi otroki, posamezniki – mladi in odrasli – če ste ljubitelji poklicev prihodnosti, 3D tehnologije, različnih naprav, če radi na zabaven način raziskujete, vas vabimo na prav posebno doživetje, ki ga organizirata Tehno park Celje in Inkubator Savinjske regije.

Kako bo dogodek potekal?

Odrasli se boste imeli možnost udeležiti brezplačnega uvodnega kreativnega workshopa – v prostorih Big bang Laba, Inkubator Savinjske regije, Mariborska cesta 7, Celje.

Otroci pa boste med tem lahko obiskali največji znanstveno zabavni park v Sloveniji – Tehno park Celje.

Za otroke od 6 do 15 let bo v času od 9:45 do 12:15 v Tehnoparku Celje organizirano brezplačno znanstveno kreativno varstvo, da bodo vaši skrbniki lahko brezskrbno pridobivali nova znanja in izkušnje na workshopu v Bing bang Labu Inkubatorja Savinjske regije.

V Labu bomo zagnali naprave in stroje in se z njimi spoznali. Predstavili vam bomo programe, skupaj ustvarili prve modele in spoznali delovanje naprav ter se naučili z njimi upravljati. In morda pridemo do kakšne nove ideje.

Verjeli ali ne, ustvarjali bomo s Packshot creatorjem, UV printerjem, 3D printerjem Prusa (filament in smola), s Cricut makerjem, z Vaquformom, s strojem za vezenje.

Otroci pa se boste medtem zabavali v Tehno parku Celje, kjer je vse mogoče. V največjem znanstveno zabavnem parku v Sloveniji boste raziskovali znanost, tehnologijo in inovativnost. Podali se boste v tehno svet ugank in raziskovali pojave, ki izzivajo naše možgane. Tehno kocka je pripravljena, da jo odprete in raziščete.

Pridobljena znanja in ideje boste lahko praktično udejanjili na prihodnjih delavnicah, ki jih načrtujemo v Tehnoparku Celje in v Inkubatorju Savinjske regije od oktobra – do decembra 2022.

👉Obvezna predhodna prijava na dogodek: sabina.gabersek@celje.si

👉Število mest je omejeno.

KDAJ:
sobota, 8. oktober 2022 ob 10.00 uri

📌KJE:
Inkubator Savinjske regije, Mariborska cesta 7, 3000 Celje, 3. nadstropje
in
Tehnopark Celje, Gubčeva ulica 1, 3000 Celje

👉📢Več informacij o samem dogodku lahko dobite na sabina.gabersek@celje.si (051-236-300) – TehnoPark ali na info@inkubatorsr.si (040-974-484).

– Komu je dogodek namenjen v Inkubatorju Savinjske regije (ciljne skupine): startup podjetja, inovativni potencialni podjetniki, inovativni posamezniki, dijaki, študenti, pedagoški delavci, raziskovalci

– Trajanje dogodka: 4 šolske ure
– Kdo bo vodil dogodek: Saša Lavrič
– Kdo so predavatelji/gosti dogodka: Inkubator Savinjske regije.
Dogodek bo potekal skladno z navodili NIJZ. S potrditvijo na dogodek potrjujete, da ste z njimi seznanjeni in jih upoštevate.

Aktivnosti Inkubatorja Savinjske regije d.o.o. v okviru operacije SIO-ISR:2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.