JAVNO POVABILO ZA VPIS V BAZO START-UP MENTORJEV INKUBATORJA SAVINJSKE REGIJE IN NACIONALNE BAZE

 

Celje, 24.10.2018

Inkubator Savinjske regije, d.o.o., Gregorčičeva ulica 6, 3000 Celje, objavlja na svoji spletni strani

 

JAVNO POVABILO ZA VPIS V BAZO START-UP MENTORJEV INKUBATORJA SAVINJSKE REGIJE IN NACIONALNE BAZE

  1. Predmet povabila

 

Predmet povabila je vpis mentorjev, ki izpolnjujejo pogoje tega povabila, v bazo mentorjev Inkubatorja Savinjske regije in nacionalno bazo. Program mentorskega svetovanja se bo izvajal za namene zagonskih in obstoječih podjetij s potencialom rasti, ki potrebujejo dodatna znanja iz specifičnih področij.

Namen tega programa in oblikovanja mreže je, da mentor zagotavlja potrebna znanja in usmerja podjetnika/podjetniško skupino z namenom oblikovanja učinkovitega poslovnega modela in izboljšanja poslovanja.

Zagonska podjetja, so bila izbrana na podlagi presoje idej ali so se v mentorski program uvrstila na podlagi uspešnega zaključka katerega od programov Inkubatorja Savinjske regije.

Vpis v javno objavljeno bazo mentorjev se izvaja v okviru izvajanja storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2018 in 2019 »JR SIO 2018-2019«. Agencija SPIRIT bo vzpostavila nacionalno bazo mentorjev v kateri svetovanci ocenjujejo kvaliteto mentorjev, v koliko ne dobi mentor dovolj visoke ocene (povprečno 3 ali več), se ga po 3 svetovanjih izbriše iz baze.

Podjetje si izmed nabora oz. baze mentorjev, ki jo pripravi Inkubator Savinjske regije, s pomočjo svetovalca zaposlenega na Inkubatorju Savinjske regije izbere enega ali največ pet mentorjev iz različnih področij. Posamezni mentor lahko sodeluje v več podjetjih. Mentor ne more biti istočasno tudi ekspert v istem start-up podjetju.

Mentorsko svetovanje bo praviloma potekalo na lokaciji Inkubatorja Savinjske regije. Inkubator Savinjske regije bo skrbel za koordinacijo med podjetji oziroma ekipami ter mentorji.

Obveznosti mentorjev:

  • priprava obdobnega/zaključnega poročila ob vsakem ZZI v skladu z veljavnimi navodili agencije SPIRIT za »JR SIO 2018-2019« aktivnost D,
  • podano soglasje o obdelovanju, objavi in posredovanju podatkov agenciji SPIRIT.
  1. Obseg mentorskega svetovanja

Mentorsko svetovanje zagonskim podjetjem s potencialom rasti zajema:

  • prenos specifičnih izkušenj,
  • prenos znanja,
  • prenos socialnih povezav,
  • pomoč pri pripravi analize s specifičnega področja,
  • pomoč pri pripravi strategije,

kar bo podjetju v podporo pri hitrejši rasti in uspešnemu nadaljnjemu razvoju podjetja.

Mentorski program je razdeljen na več specifičnih področij:

  1. Razvoj produkta
  2. Organizacija procesov
  3. Validacija, poslovni modeli
  4. Promocija, trženje in marketing
  5. Pravno področje
  6. Davčno, finančno področje
  7. Internacionalizacija podjetij
  8. Kadrovsko področje
  9. IKT
  10. Drugo__________________________________________________

Mentor lahko pri prijavi doda novo področje pod točko 10, ki zgoraj ni opredeljeno in je povezano z razvojem, rastjo in potrebami podjetij.

Mentor se lahko prijavi za izvedbo mentorskega svetovanja za eno ali več področij. Inkubator Savinjske regije lahko iz vsakega področja izbere več mentorjev, ki izpolnjujejo pogoje. Izbrani mentor bo predhodno prejel podatke o podjetju.

O vsakem izvedenem mentorskem svetovanju bo moral izbrani ponudnik pripraviti poročilo v skladu z veljavnimi navodili agencije SPIRIT za »JR SIO 2018-2019« aktivnost D. Potrjeno poročilo s strani ISR je podlaga za izdajo računa.

To javno povabilo je veljavno do 31. decembra 2019, oz. do preklica.

  • Obdobje vpisa in podatki o mentorju

Mentor je v bazo mentorjev Inkubatorja Savinjske regije vpisan do preklica. Z javnim povabilom bo Inkubator Savinjske regije dopolnil listo mentorjev, ki se je oblikovala že v predhodnih letih.

V bazi mentorjev bodo zbrani naslednji podatki:

  • Ime in priimek mentorja ter podjetje (v kolikor ga mentor ima),
  • Področje mentoriranja,
  • Reference mentorja,
  • Fotografija mentorja.

Inkubator Savinjske regije ostalih osebnih podatkov ne objavlja in jih varuje v skladu z veljavno zakonodajo.

  1. Pogoji za sodelovanje

Ponudnik je lahko vsaka pravna ali fizična oseba, ki je specialist za posamezno področje

v skladu z objavljenim javnim povabilom.

Pogoji za mentorja so:

  • vsaj 3 leta delovnih izkušenj, sposobnost učinkovitega komuniciranja in svetovanja,
  • najmanj tri (3) reference v zadnjih treh (3) letih, ki so vezane na svetovanje, predavanje ali mentoriranje/mentorsko svetovanje podjetjem ali potencialnim podjetnikom, s področja, za katerega bo oddal ponudbo.

Mentor lahko svoje storitve opravlja preko svojega podjetja, podjetja v katerem je zaposlen ali pa ima s svetovalnim podjetjem sklenjeno drugo pogodbeno razmerje. Prav tako lahko deluje preko avtorske pogodbe, podjemne pogodbe ali kakšne druge oblike v skladu z delovno-pravno zakonodajo.

  1. Prijava

Z javnim povabilom bo Inkubator Savinjske regije dopolnil listo mentorjev, ki se je oblikovala že v predhodnih letih. Javno povabilo start-up mentorjem je odprto do 31.12.2019 oz. do preklica.

Ponudbe se oddajo po elektronski pošti na naslov info@inkubatorsr.si.

Prijava naj vsebuje:

  • Izpolnjen prijavni obrazec »PRIJAVA MENTORJA« (word).
  • Izpolnjen in podpisan obrazec »PRIJAVA MENTORJA« (pdf).
  • Fotografijo MENTORJA (jpg).
  • Življenjepis.

Inkubator Savinjske regije bo sproti obravnaval vse prejete vloge ter v primeru izpolnjevanja pogojev s prijavljenim mentorjem podpisal pogodbo o sodelovanju.

Za prijavni obrazec pišite na elektronski naslov: info@inkubatorsr.si.

Za vsa dodatna pojasnila smo na voljo na telefonski številki 040 662 266 (Saša Lavrič) ali na elektronskem naslovu sasa@inkubatorsr.si.

Saša Lavrič, direktorica

Aktivnosti Inkubatorja Savinjske regije d.o.o. v okviru operacije SIO-ISR:2018-2019 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.