Start:up podjetniška šola za dijake

V mesecu maju in juniju organiziramo sklop štirih Start:up podjetniških delavnic za dijake. Naša želja je, da se dijaki na sproščen način seznanijo s podjetništvom in start:up okoljem.

Zadnja v sklopu štirih delavnic, bo v SREDO, 31.5. 2017 ob 15h!

Na delavnica bomo pobliže spoznali:

  • Kako preveriti ali ima moja ideja/izdelek/storitev potenciala na trgu?
  • Kako prilagoditi mojo idejo/izdelek/storitev kupcem?
  • Kako najhitreje do svojega prototipa?
  • Kako ostati osredotočeni na svoj cilj?
  • Svetu pokazati svoje talente in znanje.
  • Usmeriti razmišljanje v reševanje problemov.
  • Kako spremeniti težave drugih v svoj uspeh.

Delavnice se bodo izvajale v prostorih Inkubatorja Savinjske regije. Točni termini delavnic so navedeni pri vsaki delavnici in se lahko v skladu z dogovorom med udeleženci in organizatorjem še spremenijo.

DOGODEK JE BREZPLAČEN.

PRIJAVE sprejemamo na info@inkubatorsr.si

Dogodek je financiran s strani ESRR, SPIRIT in MGRT.

 

Prva delavnica

Bolj kot karkoli drugega je Start:up svet način razmišljanja. Za nekatere precej drugačen način razmišljanja od tega, kar so bili vajeni do sedaj. Takšen način razmišljanja startup podjetnikom omogoča, da naredijo posel tudi tam, kjer vsi ostali vidijo problem. Pogledali si bomo nekaj primerov Start:up podjetji in kako so s svojim razmišljanjem spremenili svet okoli nas. Nato bodo udeleženci na konkretnih primerih (svojih ali primerih, ki jim bodo dani) iskali rešitve in prložnosti.

Predavatelj:: Islam Mušić

Kdaj: ČETRTEK 11.05.2017 ob 15. uri
Kje: Inkubator Savinjske regije, Gregorčičeva 6, Celje

 

Druga delavnica

Start:up je eksperiment, ki je za vsakega drugačen in ne daje garancije za uspeh. Lahko pa si na tej poti pomagamo z znanji, ki so nam jih zaupali predhodniki, ki so to pot že prehodili. Naučili se bomo kako najbolje preveriti ali ima naša ideja potenciala na trgu, kako se lotiti izdelave MVP … Poiskali bomo zunaj, med kupci, skupino ljudi, ki komaj čakajo vaš izdelek! Saj ga bodo oni definirali do konca.

Start:up je druga beseda za učenje. Učenje o svojih strankah, o svojem izdelku in o sebi.

Predavatelj:: Islam Mušić

Kdaj: ČETRTEK 18.05.2017 ob 15. uri
Kje: Inkubator Savinjske regije, Gregorčičeva 6, Celje

 

Tretja delavnica

Pot do podjetja je lahko dolga in zavita. Na tej poti je potrebno preskočiti nekaj ovir. Pogledali si bomo načine, kako lahko svojo idejo čim prej spravite do vaših strank. Kako preskočiti ovire oz. se jih izogniti, tako da vas na tej poti ne ovirajo

Predavatelj: Urban Lapajne

Kdaj: SREDA 24.05.2017 ob 15. uri
Kje: Inkubator Savinjske regije, Gregorčičeva 6, Celje

 

Četrta delavnica

Prodaja izdelka/storitve in denar je kisik za vaše podjetje. V kolikor bo vse stalo na odličnem izdelku/storitvi in tega ne boste znali prodati, bo vaš trud zaman. Saj ljudje ne bodo slišali za vas. Pogledali si bomo, kako lahko v današnem svetu internet, socialnih omrežji … vaš idelek čim bolje predstavimo kupcem. Kako narediti že prvo prodajo, še preden je vaš izdelek v celoti spoliran in perfektno pripravljen. Kako poiskati “early adopterje”, ki bodo vaš izdelek vzeli za svojega.

Predavatelj: Urban Lapajne

Kdaj: SREDA, 31.5.2017 ob 15. uri
Kje: Inkubator Savinjske regije, Gregorčičeva 6, Celje