Za podjetno in uspešno Celje

Celje je mesto z mnogimi obrazi. Je knežje mesto z bogato zgodovino, ki je še danes prisotna na vsakem koraku. Je mesto obrti, kulture, dom mnogim ustvarjalkam in ustvarjalcem z različnih področij. Celje je tudi sejemsko mesto – vsako leto prizorišče enega največjih in najuspešnejših obrtno-podjetniških sejmov v regiji. Je mladim prijazno mesto, zeleno mesto in nenazadnje kraj, kjer lahko drzni, inovativni, prodorni ljudje razvijejo svoj potencial.

Pomemben, če že kar nujen del infrastrukture za razvoj podjetništva je v vsakem modernem in naprednem okolju podjetniški inkubator, ki novonastalim podjetjem nudi raznovrstno podporo. Inkubator Savinjske regije ima sedež v starem mestnem jedru Celja, kar nas zelo veseli, saj je po nedavni prenovi za Mestno občino Celje primarni cilj v središče mesta povrniti utrip, kakršnega se spomnimo izpred let. Verjamem, da nam to dobro uspeva.

Celje in vsa Savinjska regija imata veliko podjetniškega potenciala in narobe bi bilo, če mladi, ambiciozni podjetniki ne bi našli podpore v svojem domačem okolju. Gospodarska razvitost občine seveda zelo močno vpliva na blaginjo vseh občank in občanov. Zato je Mestni svet MO Celje sprejel Strategijo gospodarskega razvoja Mestne občine Celje, s katero želimo spodbuditi ustvarjanje novih delovnih mest.

Pri razvoju podjetja so izjemno pomembni prvi koraki, včasih so zelo težki, zato je ustrezno podporno okolje v lokalni skupnosti nujno. Mestna občina Celje je ponosni ustanovitelj ter podpornik Inkubatorja Savinjske regije, ki bo mnogim novonastalim podjetjem pomagal na poti v uspešno prihodnost.

Bojan Šrot

župan Mestne občine Celje

Foto: Matjaž Očko

Foto: Matjaž Očko